keskiviikko 24. helmikuuta 2010

Alkaneet luennot

Miten paljon voi ihmisellä olla ikävä Korppia?
Olen kaksi päivää juossut katsomassa eri luentoja kyetäkseni valitsemaan jotain suhteellisen järkevää, mielenkiintoista ja ymmärrettävää. Täällä kun ekat pari viikkoa saat katsella, että minkälaisia nämä kurssit ovatkaan, niistä kun ei muuta tietoa Internetissä ole kuin kurssin nimi, opettaja ja hyvässä lykyssä luokka.

Toistaiseksi luulen löytäneeni kaksi kurssia, joiden opettajien espanjan kielestä ymmärrän edes puolet. Kurssit ovat niinkin mainioita kuin Valtion reformaatio Latinalaisessa Amerikassa ja Maghrebin ja Lähi-idän kansainväliset suhteet. EU:n ulkopolitiikka ja ulkosuhteet kurssilla meille lyötiin eteen viiden sivun teksti, ja annettiin 15 minuttia aikaa lukea se - pääsin puoleen väliin ja olin seuranneesta keskustelusta aika pitkälti pihalla.

Tällä viikolla ajattelin katsastaa vielä neljä luentoa, vaikka olisihan kovin mukavaa, jos kaikki luennot sattuisivat maanantai-tiistai-akselille. Joka tapauksessa luulen tekeväni täällä kolme-neljä kurssia, siinä lienee ihan riittävästi niin pisteiden (20 op) kuin tekemisenkin osalta. Kelan täditkin pysyvät tyytyväisinä. Haussa siis edelleen pari kurssia, lopullinen ohjelma varmistunee ensi viikon aikana.

Aika jännää on muuten tämä anarkismi yliopistomaailmassa, tai oikeastaan muutenkin Espanjan yhteiskunnassa. Punaisia päin kävellään surutta (maassa maan tavalla), autot parkkeerataan miten sattuu kera hätävilkkujen ja yliopistolla polttavat sisällä ruohoa. Varsinainen tupakointi on kuulemma vähentynyt syksystä, jolloin koko rakennus oli harmaassa savussa. Joka puolella on lainvoimaisia "tupakointi kielletty"-kylttejä, mutta harvempi niistä tuntuu välittävän. Ruokala on tauon 14.30-15.30 aikaan kohtalaisen savuisa paikka.

Tällainen ensikosketus paikalliseen yliopistomaailmaan. Olen varovaisen toiveikas kurssien ja opiskelun suhteen, kyllä tämä tästä. Detaljina kerrottakoon, että tänään satoi rakeita. Toisekseen, pääsiäisen ajalle olen varannut viiden päivän reissun Maltalle, jossa Elias liittyy seuraani Kyprokselta, sekä viikon reissun Suomeen. :) Sussa kun ei saanut työvuoroistaan tietoa, niin päätettiin tehdä näin päin. Toisin päin sitten toukokuussa. Vapun jälkeen Puolue ry tekee kevätekskursionsa Budapestiin, jonne saatan itsekin suunnata jos finanssipolitiikka antaa myöten. Stipendejä Budapest-vierailua varten otetaan vastaan!

2 kommenttia:

  1. Kyllä on käsittämätöntä tuo tupakointi ja vielä ruokasalissakin. Laita ne järjestykseen:)Joko siellä alkaa kevät olla ovella ja narsissit ja krookukset kukkia? Täällä tulee lunta niin ettei tiedä minne työntäisi ne. Terkkuja koko poppoolta!

    VastaaPoista
  2. Kun ei toimi lait eikä asetukset, niin minkäs teet. Kai tänne kevät tulee hiljalleen, narsissit eivät vielä kukassa ole, tänään niitä näin Plaza de Españalla. :)

    VastaaPoista