maanantai 1. helmikuuta 2010

Väittävät suomalaisten osaavan hyvin kieliä

Rastrolle en sunnuntaina ehtinyt, mutta ehkä ensi sunnuntaina sitten, sinne kuulemma kannattaa mennä aamusta. Mainiota muuten on että lämmitys toimii, kun kääntää nupista. On kuulemma tosin hintavaa, joten saatan tyytyä palelemaan. Lienee faktaa, että parin kuukauden päästä itken miten kuuma täällä onkaan.

Kielikurssi starttasi tänään, enkä tietenkään päässyt aamuryhmään, vaan opiskelen kolmesta seitsemään. :) Meitä on ryhmässä kymmenen, kaksi saksalaista, kaksi kreikkalaista, hollantilainen, unkarilainen, ranskalainen, italialainen, puolalainen ja minä. Aika kirjava sakki, kun oppiaineetkin erosivat toisistaan. Opettajamme on mukavanoloinen nuorehko nainen, joka osaa puhua niin selkeästi, ettei minunkaan tarvitse ponnistella.

Etsiydyin tänään ottamaan passikuvia, sillä joka kurssilla täytettävään informaatiokorttiin tarvitaan kuva. Eivät kai muuten muista oppilaita. Samoin moinen vaaditaan metron kuukausikorttiin, joka tulee pitemmän päälle edullisemmaksi kuin nuo 10 matkan liput (9€/kpl). Metro on muuten oikein siisti ja toimiva. Samoin myös turvallinen, kunhan huolehtii laukustaan. Kaikkialla on aina ja koko ajan paljon ihmisiä, joka onkin huomattava ero esim. Jyväskylään, Haapavedestä puhumattakaan. Ääntä riittää ympäristössä kohtalaisen myöhään, siksi nukkumiseni on ollut hieman heikkoa.

Tuntemukset tällä hetkellä ovat positiiviset, kiva kun alkoi tuo kielikurssi, niin on jotain "oikeaa" tekemistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti