lauantai 6. helmikuuta 2010

Ihana, kamala Ikea

Huoneeni on ollut aika karu verraten Jyväskylän kaksioon. Asialle oli tehtävä jotain, mutta maltoin peräti perjantaihin ennen kuin lähdin Ikeaan. Madridista löytyy näitä Ruotsin lipun heiluttajia kokonaista kolme ja havaitsin että ainakin tähän yhteen pääsee metrolla (myöhemmin tänään opin että toiseenkin pääsee ja sinne on lyhyemmästi).

Aamulla heräsin siis jo kahdeksalta ja hieman ennen kymmentä, tunnin metromatkan jälkeen olinkin ostoskeskusten keskellä ja kauempana häämötti Ikean kyltti, kovin tuttuna. Kovin samanlaisia ovat tuotteet maasta riippumatta, tosin normaaleja aluslakanoita en löytänyt, samoin yksi tärkeimmistä hankinnoistani - tiskiharjan - löysin vasta koluttuani keittiöosaston kolmeen kertaan.

Ravintolan puolella nautin välimerellisen aamiaisen, ruokapuolelta ostin pussillisen Polly-karkkeja ja näkkileipää. Mukaan tarttui tyyny, tohvelit (kylmät on lattiat), vihreä matto (kummasti kotoisampaa), viltti, vihreä kahvikuppi, lakanasetti, viherkasvi ruukkuineen, koristetyynyn päälliset, päiväpeite ja kymmenen senttiä paksu vaahtomuovipatja. Joustinpatja on koko ajan kovertanut reikiä mun selkään, mutta oikeastaan lähdin etsimään petaria. Vaahtomuovipatja osoittautui halvemmaksi ja toiminee myös varavuoteena tarvittaessa. :)

Parin käärön ja kassin kanssa palasin asunnolle ja heittelin tavarat paikoilleen. Toivon ensiyöltä parempaa unta. Jokatapauksessa huoneessani on nyt huomattavasti viihtyisämpää. Seinille pitää vielä hakea jostain julisteen tapaista. Mahdollisesti sunnuntaina Rastrolta.


Kielikurssista pari sanaa. Opettajamme Arancha on loistava tapaus, puhuu ymmärrettävästi, eivätkä tunnit muutenkaan ole kuivia. Taso on ihan oikea minulle, preteritin, impefektin ym. kertaus on ollut ihan kohdallaan. Lisäksi olen kerännyt vähän sanastoa, kun sillä puolella on enemmän puutteita. Ryhmässä on yhdeksän oppilasta, kaksi saksalaista, kaksi kreikkalaista, unkarilainen, italialainen, ranskalainen, puolalainen ja minä. Oikein mukavaa porukkaa, hyvin tulemme toimeen. Espanjaksi ja välillä englanniksi.

Kuvissa vielä julistus filosofian laitoksen seinässä ja aukio kampusalueelta, joka on ihan huikean suuri. Lähempi torni on muuten hissi.

6 kommenttia:

  1. Mukava lukea näitä sinun opiskelujuttuja; pääsee jotenkin lähemmäs millaista siellä on. Kyllä huoneiston kodikkuus on tärkeää viihtyvyydelle. Mukavaa että olet löytänyt kaikenlaista tarpeellista sinne. Onko keittiö teillä yhteinen? Samoin kylpyhuone?

    VastaaPoista
  2. Kiva että joku tätä lukee. :)
    Keittiö, olohuone ja kylppäri ovat yhteisiä, en tiedä oppivatko nämä tiskiharjaa käyttämään, vai jatkavatko tuolla pesusienilinjalla.

    VastaaPoista
  3. Olipa mukavaa lukea kuulumisiasi. Olinkin jo kaivannut niitä. Aika paljon saitkin raahatuksi sieltä Ikeasta kotiin ja heti koti näytti täysin erilaiselta! Ja kotoinen on tuo värikin!

    VastaaPoista
  4. Onhan se Eetu elossa! Otahan rutkasti kuvia ja pistä niitä tännen nettiin niin ei varmasti pääse mun matkakuume laskemaan ennen kuin oon päässy johonki lämpimään!

    Tsemppie kielikiemuroiden kanssa!

    VastaaPoista
  5. Löysin kielivirheen! Toki se lienee vain huolimattomuutta, mutta jostakinhan minun pitää saada valittaa.

    Minunkin ensimmäisiä hankintoja tähän huusholliin oli tiskiharja. Italialaiset ja espanjalaiset vaihtarit eivät sen funktiota oikein sisäistäneet, vaan tiskasivat pesusienellä tai keittiöluudulla. Todennäköisesti et saa sielläkään ketään käännytettyä - paikalliset pitävät sinua hurahtaneena, kun _harjaat tiskejä_.

    On tosi kiva kuulla, että viihdyt kielikurssillasi. Kerropa joskus enempikin opetuksesta - eroaako meno paljon Suomen kursseista?

    terveisin serkkutyttö Jenasta

    VastaaPoista
  6. Jännää, pesusientä käyttävät siellä päin :D...se on jännä huomata eroja aivan pienissä asioissa, joita ei edes tule ajatelleeksi. Automaattisesti sitä itse ajattelin, että kaikkiallahan tiskiharjoja on! xD

    VastaaPoista